Ova Honda vraća se na scenu nakon 40 godina. Izgleda odlično

OVA izuzetna Honda vraća se na scenu nakon 40 godina. 

Ime joj je Honda HP-X Concept, a prvi put ju je javnost mogla upoznati 1984. godine na salonu automobila u Torinu. Godinama kasnije automobil je pao u zaborav, a sada prvi put putuje preko bare gdje će biti predstavljen publici na Tjednu automobilske mode u Montereyu. 

Hondin koncept je dio postave na temu "klinastih automobila" (Wedge-Shaped Concept Cars and Prototypes class) na salonu ljepote u Pebble Beachu. Prvi Hondin koncept dizajnirao je Pininfarina, a uz upečatljiv dizajn imao je središnje postavljen motor. 

Jednako radikalan za svoje vrijeme i Hondu općenito bio je i interijer snažno inspiriran mlažnjacima tog vremena. Bilo je to vrijeme kad su uzor bili Lamborghini Countach i Ferrari Testarossa, dok se ovaj koncept mogao pohvaliti i dodatnim posebnostima. 

Tako nije imao klasične prozore i vrata, već je korisnik podizao cijelu karoseriju. Međutim najzanimljivije je ipak da je ovaj Honda Pininfarina eXperimental najavio razvoj prve supersportske Honde, modela NSX. 

HP-X je pokretao 2.0 24V V6 motor iz trkaćeg bolida, a vozač je na raspolaganju imao i zračnu kočnicu. Performanse su nažalost i danas nepoznate. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.