Hoće li uspjeti? Upoznajte novu Škodu Fabiju

Foto: Škoda

DODATNO ušminkana Fabia estetski se priklanja Octaviji, a opremom staje uz bok najboljim minijima segmenta.

A tu nije izostavljen ni premium. 18-inčni naplatci, obilje sigurnosne opreme i kvalitetniji materijali idu tome u prilog. Pa i LED tehnologija, ali ne posve. Da, LED dnevna svjetla su standardna, a uz doplatu dobivate kratka i duga svjetla u LED tehnologiji. No ne i pokazivače smjera, koji ostaju vjerni klasičnim žaruljicama. Prije spomenuti 18-inčni naplatci se nude samo na izvedbi s pet vrata, tek da se zna.

Ono bitno je ipak negdje drugdje, posebno u kabini. Instrumenti su čitkiji, a materijali kvalitetniji. Ima tu i Simply Clever detalja poput baterijske lampe u prtljažniku ili pak strugača leda s mjeračem dubine profila na gumama. Kupce će ipak više zanimati da im je na raspolaganju Swing infotainment, sada sa 6,5-inčnim zaslonom, navigacijom i povezivanjem s mobilnim uređajima.

A ispod poklopca isključivo benzinci. 1.4 TDI je otišao u povijest, a ne može ni više od tri cilindra. Početak ponude je 1.0 MPI atmosferac s nejakih 60 KS i 95 Nm. Slijedi ga jača izvedba sa 75 KS, a potom ide 1.0 TSI jedinica s 95 KS i 160 Nm. Snažnija izvedba sa 110 KS i 200 Nm ima i stupanj prijenosa više, a nudi se i DSG. Potonji hvata 100 km/h za 9,6 sekundi i juri do 196 km/h.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.