Harley Davidson razvija električni motocikl, a poznat je i termin dolaska

 Foto: Getty Images

KAD je 2014. predstavio prototip električnog motocikla mnogi su mislili kako se radi o nečijem modnom hiru koji će ubrzo biti zaboravljen. No vremena se mijenjaju, a Harley doista priprema električni motocikl. 
 
Čelni ljudi Harley Davidsona potvrdili su kako je u tijeku razvoj električnog motocikla, a na tržište će doći već za godinu i pol. A možda i prije. 
 
Podsjetimo, te 2014. godine Harley je predstavio LiveWire, prototip električnog motocikla ograničenih mogućnosti, ali i vraških performansi. Dobro je izgledao i još bolje išao, navodno u manje od 4 sekundi do 96 km/h. Nažalost, ne dugo jer mu je doseg bio sramotnih 88 km, i to u economy modu. 
 
 
Novi motocikl na struju će morati moći puno više, a o njegovu uspjehu će ovisiti i sudbina stotina radnika. Harley će uskoro zatvoriti tvornicu u Missouriju i na ulicu poslati oko 800 radnika, a ista sudbina očekuje i 260 radnika u tvornici u Pennsylvaniji. Posljedica je to pada tržišta motocikala, ali i pada prodaje Harleya.
 
Pitanje je hoće li prelazak na struju spasiti slavnu kompaniju i zaustaviti pad prodaje. Naime, dok si drugi proizvođači mogu dopustiti ovakve izlete, kompaniji koja je izgradila imidž na zvuku koji para uši prelazak u svijet tišine mogao bi značiti i konačan kraj. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.