Gori brod s tisućama Porschea i Volkswagena, posada spašena

Screenshot: Youtube

PORTUGALSKA mornarica potvrdila je da je jutros jedan od njenih patrolnih brodova priskočio u pomoć brodu Felicity Ace. 

Kako doznaje Washington Post, požar je buknuo u samome brodu na jednoj od paluba na kojoj se nalaze automobili. Brod je odaslao SOS poziv u pomoć te su sva 22 člana posade ubrzo spašena. Naime, uz patrolni brod u pomoć su pristigla i četiri obližnja teretna broda. Svi članovi posade su zbrinuti na tankeru jedne grčke kompanije. 

Brod Felicity Ace je 10. veljače krenuo iz Emdena u Njemačkoj, a plovio je na ruti prema luci Daisville na Rhode Islandu gdje je trebao stići 23. veljače. Vjeruje se da je prevozio automobile marke Porsche, ali i ostalih marki iz VW koncerna. Uz Volkswagene na brodu ima i određeni broj Audija i Lamborghinija koji se također prodaju na američkom tržištu.

Pojedini mediji izvještavaju kako je na broju veliki broj Volkskwagenovih električnih automobila, i to prvenstveno crossover modela ID.4. Također, glumac Matt Farah sumnja kako je stradao i njegov Porsche koji je naručio.

>> Fotografije broda u plamenu možete vidjeti ovdje.

Felicity Ace je brod za prijevoz automobila izgrađen 2005. godine. Nosivost mu je 17.738 tona, a može prevesti gotovo 4000 automobila. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.