Genesis G90 osvaja Ameriku

 Foto: Genesis

HYUNDAI je izabrao najjače oružje kako bi ostavio još veći trag na američkom tlu. 
 
Za razliku od jednog holivudskog filma u kojem Ameriku osvaja Sjeverna Koreja stvarnost je kudikamo drukčija. U pitanju je Južna Koreja, a najjače oružje zove se Genesis G90, top model novoustoličene Hyundaijeve premium marke. 
 
 
Genesis G90 ima velike aspiracije, a one uključuju direktnu borbu, prsa o prsa, ne samo sa Cadillacom i Lexusom, već i sa njemačkim luksuznim krstaricama, Mercedesovom S klasom, BMW-om serije 7 i nadolazećim Audijem A8. 
 
Korejci svoj novitet najavljuju pompozno kao predstavnika svjetskih inovacija, te najviših standarda u svakom pogledu koji predstavlja automobilski svijet. Jezikom brojeva to znači start sa novim 3,3 V6 twin tubo benzincem sa 365 KS, te 5.0 V8 snagatorom od 425 KS kao top izvedbom. U oba slučaja radi se o osam-stupanjskom automatskom mjenjaču, te H-Trac AWD pogonom u opcijskoj ponudi. 
 
 
I dok vanjski dizajn osim prvoklasne aerodinamike ne donosi ništa revolucionarno, interijer predstavlja ono najbolje što Hyundai može ponuditi. Plemeniti materijali uključuju drvene umetke, obilje fine kože i detalje od nehrđajućeg čelika. Tehnološku potporu upotpunit će 12,3-inčni zaslon infotainment sustava, Lexicon audio sustav, te sva danas dostupna standardna oprema. Recimo samo kako je posebna pažnja posvećena redukciji buke, pa je u automobil ugrađena prvoklasna izolacija koja uključuje čak i specijalnu foliju na staklima, te apsorbirajuću komoru u 19-inčnim naplatcima. 
 
Iako cijena još nije definirana sasvim je sigurno da će i u toj domeni Genesis i njegov G90 biti konkurentni, a vrijeme će pokazati može li itko ugroziti europski trio. Bar u Americi. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.