Genesis dodao začina i stvorio najatraktivnji korejski model svih vremena

 Foto: Genesis

IAKO korejske automobile mnogi cijene zbog kvalitete malotko ih je puštao u svoje snove. Sve do sada. 
 
Novoustoličeni korejski premium brand Genesis na domaćem tržištu je izazvao pravu pomutnju ovog ljeta predstavivši atraktivni G80 Sport sa moćnim 3.3T motorom. Sada je isti predstavljen Amerima i stvorena je ljubav na prvi pogled. 
 
Najveća novost je svakako 3.3 V6 twinturbo benzinac koji razvija 370 KS pri 6.000 o/min uz maksimalnih 500 Nm okretnog momenta dostupnih u širokom rasponu od 1.300 do 4.500 o/min. Vatreni šestak usuglašen je sa poznatim automatskim mjenjačem sa osam stupnjeva prijenosa, ali sada nešto izmijenjene radne karakteristike. 
 
Veća snaga za sobom je povukla dodatne modifikacije: ugrađeni su veći stražnji diskovi, a ovjes je elektronski nadziran. Tu su i 19-inčni kotači, te četverostruki završetak ispuha. Dodatno ukrašen dizajn prate i dvije nove boje, polarno plava i Sevilla crvena. 
 
U unutrašnjosti zaboravite na korejsko sivilo. Korejci su puno naučili o dizajnu i ergonomiji, a u Genesisu podižu ponudu na najvišu razinu. Sport izvedba uključuje novi dizajn upravljača, ali i sportska sjedala presvučena kožom. Karbonska dekoracija se podrazumijeva, kao i metalni finiš nožnih komandi. 
 
Genesis G80 na američko tržište stiže na proljeće, a nudit će se u izvedbi sa stražnjim i AWD pogonom. Nadamo se da će Genesis konačno i na druga tržišta lansirati svoje zanimljive modele. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.