FOTO Brabusova zvijer ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3.7 sekundi

Foto: Brabus

BRABUS ima novu igračku za bogate kojoj se mogu diviti svi oni koji vide smisao u ovakvom pretjerivanju.

Mercedesova G klasa je sama po sebi jedan od najluksuznijih terenaca na svijetu, kojemu je pravu manu teško pronaći. Za mnoge je to samo auto snova, a za jedan manji dio tek osnova od koje treba početi stvarati pravi auto snova. 

Potonjima je "posebno teško“ pa će im u njihovim naumima objeručke pomoći iz Brabusa. Specijalisti za dotjerivanje Mercedesa posebno su maštoviti na G klasi, pa tako sada predstavljaju još jednu posebnu izvedbu, limitiranu na svega deset primjeraka. 

Ime otkriva sve, pa tako Brabus P 900 Rocket Edition nudi 900 KS, čime predstavlja daleko dinamičniju izvedbu od podignutog 800 Adventure XLP-a. Iako je spušten i prilagođen cesti, ovaj je model i dalje visok preko dva metra. 
Karoserija je ukrašena obiljem karbona, a novost u ponudi transparentni panel na poklopcu motora te LED rasvjeta doslovno svega i svačega. Postavljen je na ogromne 24-inčne naplatke. 

Iznutra pak ista priča, ali uz obilje najfinije kože. Ekrane dobivaju i putnici straga, a uz ambijentalnu rasvjetu osvijetljene su i Brabusove oznake. Kao što smo rekli, ovdje nema terenu prilagođenih portalnih osovina, već je Brabus izabrao podesivi ovjes za bolji komfor i još bolje držanje ceste. 

4.5 V8 biturbo V8 daje prije spomenutih 900 KS uz limitom nametnutih 1050 Nm okretnog momenta. 100 km/h postiže za nevjerojatnih 3.7 sekundi, dok je maksimalac 280 km/h. Govorimo o mrcini od 2.7 tona! Za sigurno zaustavljanje brinu se kočnice s diskovima promjera 400 mm.

Brabus P 900 Rocket Edition One of Ten je oko 170.000 eura skuplji od kraće verzije bez stražnjeg bunkera, odnosno početna cijena iznosi 649.638 eura bez poreza. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.