FOTO Upoznajte najskuplji automobil ZG Auto Showa

 Foto: Luka Šangulin/INDEX, M.N/INDEX, Petar Glebov/PIXSELL, Miljenko 

U 14 paviljona i okolnom prostoru ZG Auto Showa izloženo je stotine atraktivnih automobila, a onaj najskuplji pronašli smo u paviljonu 11d.

Taj prostor rezerviran je za najbolje od najboljih u konkurenciji izloženih automobila, a to znači da se tu nalaze Bentley, Lamborghini i Porsche. Prostor Porschea je najatraktivniji jer prvi put donosi model 718 Boxster, ali i 911 GT3. Atraktivan finiš beskrupuloznog sportaša ostavlja bez daha, kao i performanse, ali i cijena. Za njega treba izdvojiti nešto manje od dva milijuna eura. 
 
 
Pokreće ga 4.0 šest-cilindraš od 500 KS i 460 Nm u maksimumu, a vrti se do 9.000 o/min. Na 100 km/h stiže za 3,9 sekundi, pola sekunde prije s PDK mjenjačem a maksimalac je 320 km/h. U spremnik stane 64 litre goriva, a u prtljažnik dvostruko više tereta (124 l). Jamstvo je dvije godine bez ograničenja kilometraže. 
 
 
Neukroćeni Lambo je prava stvar 
 
 
No ni to nije najskuplji automobil Auto Showa. U ovom klubu cijena adute ima i Mercedes (AMG GT, S klasa), ali i Audi (R8), pa je za više potrebno otići u egzotičniji tabor. Dakako, dolazimo do Lamborghinija koji izlaže dvije zvijeri. Obratite pažnju na crnu, odaziva se na ime Aventador i spremna je zagrmjeti iz svog 6.5 V12 atmosferca od 740 KS i 690 Nm.
 
 
Poželite li ga kupiti, morat ćete se zadužiti nekoliko generacija jer je cijena oko pola milijuna eura, odnosno 520.000 eura za izloženi automobil. To bi bilo 3,865 milijuna kuna, koja kuna gore ili dolje, nebitno. Ili oko 2500 kn po kilogramu. Nije loše za bolid koji na 100 km/h stiže za 2,9 sekundi, a pojuri 350 km/h. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.