FOTO Samo su dva proizvedena: Jedinstvena "kamatarka" u prodaji, a cijena je stravična

Foto: Enthusiast Auto Group
Foto: Enthusiast Auto Group (EAG)
 
OČUVANI BMW M5 starijeg godišta je pravi raritet, a pronaći M izdanje "kamatarke", i još k tome u karavanskom izdanju, ravno je dobitku na lotu. 
 
E34 generacija serije 5, u nas poznatije kao "kamatarka", nudila se i u karavanskom izdanju. Proizveden je svega 891 primjerak M karavana, odnosno M5 Touringa, a samo su dva proizvedena u Santorini plavoj boji. Jedan od dvaju proizvedenih nalazi se u ponudi Enthusiast Auto Group iz Ohija.
 
 
Automobil proizveden 1994. godine u SAD je stigao 2000, a usprkos prijeđenih gotovo 155.000 km, cijena nije mala. Naime, traženi iznos je 129.990 dolara, što je više i od novog M5 koji će uskoro stići u prodaju. 
 
Osim posebne boje vanjštine BMW Individual donosi i odgovarajuće uređenje interijera s dominantnom Lotus bijelom kožom. Oprema je prvoklasna, a automobil je temeljito obnovljen i dorađen u posljednjih desetak godina. Slavni S38B38 redni šestcilindraš iz 3,8 litara daje 340 KS i 400 Nm, a potjera M5 do 100 km/h u manje od 6 sekundi. I da, ovo je prvi karavan u M obitelji. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.