FOTO Ovo mogu samo Ameri: Ovaj Cherokee s preko 700 KS je strah i trepet

 Foto: Jeep

IAKO teži poput manjeg kamiona uhvatit će 96 km/h u nevjerojatnih 3,5 sekundi. 
 
Grand Cherokee Trackhawk je sve o čemu su sanjali oni kojima su snaga i veličina na prvom mjestu, a sve ostalo dolazi poslije. Istina, da izgleda agresivnije ne bi mu škodilo, no i ovakav s četiri topa straga izgleda impresivno. 
 
Kao što ime govori tradicija se nastavlja, a ispod poklopca je 6.2 Hellcat V8. Razvija 717 KS i 875 Nm, a sada je usuglašen s pogonom na sve kotače. Doduše modificiranim, a blage preinake je prošao i osam-stupanjski TorqueFlite mjenjač. Potonji šalta u 160 milisekundi, a omogući i vučnu silu od 3.266 kg.
 
U Jeepu kažu da je to najbrži serijski SUV na svijetu, a pokriće vide u ubrzanju i činjenici da četvrt milje prolazi u 11,7 sekundi sa izlaznih 186 km/h. Maksimalac je 290 km/h. Impresivno za vozilo od 2,5 tone mase, toliko da ćemo na trenutak zaboraviti Teslin Model X s boljim ubrzanjem i Bentley Bentaygu s većim maksimalcem.
 
Pazite sad ovo. Ova grdosija za zaustavljanje s brzine od 96 km/h treba manje od 35 metara, što i ne čudi sa obzirom na Brembo šestklipne kočnice s diskovima promjera 400 mm. 
 
Vizualne novosti nisu nove, čak ni iznutra gdje dominira 8,4-inčni zaslon infotainmenta. Postavljen na 20-inčne kotače, Trackhawk na ceste stiže potkraj godine, a u Americi će stajati oko 85.000 USD. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.