FOTO Ovo je novi Hyundai Tucson!

Foto: Hyundai

RADIKALNOG izgleda i modernih tehnologija, novi Tucson preuzima inicijativu u segmentu kompaktnih SUV-ova.

Sukladno najavama, Hyundai je premijerno predstavio novi Tucson i što je bitno, zadržao je radikalni dizajn najavljen brojnim teaserima. Korejci ga zovu "Sensuous Sportiness", a donosi potpuno novu ideju prednjice vozila s izraženom maskom i s njom stopljenim svjetlima. 

Agresivan kroj vozila nastavlja se po boku sve do stražnjeg kraja s profiliranim svjetlima, izraženim difuzorom i masivnim odbojnikom. Pazilo se i na detalje, pa tako stražnji brisač ostaje skriven iza spojlera. Tucson je dugačak točno 4500 mm (+20 mm), širok 1865 (+15 mm) i visok 1650 mm (+5 mm), uz 10 mm veći razmak između osovina. Uostalom, fotografije jasno pokazuju koliko je hrabar dizajn četvrte generacije modela. 

Vjerovali ili ne, možda još impresivniji odmak između generacija nudi interijer. Dominira digitalni kokpit i središnji zaslon od 10,25 inča, ubačene su tipke osjetljive na dodir, a kvaliteta materijala je na visokoj razini. Tu su i ekskluzivni detalji poput ambijentalne rasvjete (64 nijanse, 10 razina) te upravljanje pojedinim postavkama vozila putem mobilne aplikacije. Rast dimenzija i pametna arhitektura donose 26 mm više prostora za koljena putnika na stražnjim sjedalima, dok zapremina prtljažnika ovisno o izvedbi pogona varira od 546 do 620 litara.

Ponuda motora je bitno modernizirana. Benzinci su elektrificirani, a hibridni benzinac od 1.6 litara je uparen s elektromotorom od 44,2 kW i Li-Ion baterijom kapaciteta 1,49 kWh. Kao takav se nudi u kombinaciji automatskog mjenjača, prednjeg i 4WD pogona, a sa sinergijskih 230 KS čini vrh ponude. Bazni model je poznati 1.6 T-GDI, sada sa 150 KS. Ostaje i 1.6 CRDI dizelaš sa 115 KS.

SmartStream 48V izvedbe uključuju 1.6 benzinca sa 150 i 180 KS, te 1.6 dizelaša sa 136 KS, a snažnija dva idu i u kombinaciji 4WD pogona. Svemu još dodajte mogućnosti izbora različitih mjenjača, kao i dolazak plug-in hibrida od 265 KS (2021.g), i dobit ćete jednu od najbogatijih ponuda za jedan SUV model.

Proizvodnja novog Tucsona kreće u rujnu, a prve primjerke na cesti možemo očekivati do kraja godine po startnoj cijeni na njemačkom tržištu od oko 25.000 eura.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.