FOTO Ovo je najjači Brabus u povijesti

Foto: Brabus

I jedan je od najskupljih.

Kad neki proizvođač kaže kako je proizveo najjači auto u svojoj povijesti, većina će zastati i pogledati o čemu je riječ. Kad to kaže Brabus, stat će svijet jer dalje od ovoga ne može kad su u pitanju automobili s potpisom Mercedesa i AMG-a. 

Najnoviji Brabusov model za osnovu uzima Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, najjači model u asortimanu Mercedesa. Kod Brabusa pak taj model dobiva oznaku '930' jasno sugerirajući da se radi o automobilu koji ulazi na teritorij hipersportaša. 

Pod nož je morao 4.0 V8 motor koji je sad dobio dvije nove turbine s dodatno ojačanim aksijalnim ležajevima i tlakom prednabijanja od čak 1.8 bara. Dodao je Brabus i svoj PowerXtra modul s novom upravljačkom elektronikom, a epilog je rast maksimalne snage s 842 na okruglih i lako pamtljivijih 930 KS. Još impresivnije zvuči podatak kako se vozaču nudi i maksimalnih 1550 Nm okretnog momenta.

Službeni podaci kažu kako Brabus 930 uhvati 100 km/h za 2.8 sekundi, a neće posustati sve do 316 km/h. Kupac će dobiti i dodatne aero dodatke, kao i kućni ispušni sustav od titana s „coming Home“ modom rada kako ne biste probudili ulicu na povratku kući. 

Postavljen na 21-inčne naplatke s Continental SportContact 7 gumama sprijeda i broj većima straga, Brabusov novitet u ponudi ima i revidiran interijer. Naravno, tu su i brojne mogućnosti personalizacije, ali imajte na umu kako kod Brabusa nema jeftinih dodataka. Dovoljno je reći da je startna cijena ovog modela 323.435,45 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.