FOTO Nova izvedba najbržeg roadstera na svijetu. Michael Jordan kupio prvi primjerak?

Foto: Hennessey

AKO spadate u red oktanskih zaljubljenika, onda vam Hennessey SVT ne treba posebno predstavljati, baš kao ni Venom F5, po mnogima najbolji hipersportski automobil koji je Amerika ikad dala. 

U Hennesseyju nema puno filozofije, a kad je u pitanju elektrifikacija, potpuno su jasni – ne, hvala. Njima je dobar i V8 motor, a njega su na Venomu F5 natjerali do 1844 KS. Iako se načelno proizvodi već nekoliko godina, službeno još uvijek nitko nije stisnuo gas do kraja. Ali u ovoj radionici čuda su sigurni da imaju najbrži auto na svijetu. Već su pokazali da se ne boje Bugattija, a sad isto poručuju i Koenigseggu.

A sada su odlučili ovakav auto sposoban za brzine do 500 km/h ponuditi i u roadster izdanju. Proizvest će svega 12 primjeraka modela Venom F5 Revolution Roadster, a radi se o automobilu koji se ne boji zavoja. Naprotiv, stvoren je da skida rekorde upravo na stazi, dok mu utrke ubrzanja i ravna cesta nisu u fokusu. 

Najveća novost je krov, a on je izrađen od kompozita s ugljičnim vlaknima, iznutra obložen alcantarom. Teži svega osam kilograma, a navodno se lako skida u svega nekoliko poteza. Pritom ga morate ostaviti u garaži jer u autu nema predviđenog mjesta.

Performanse su nepoznate, ali se zna kako 6.6 V8 u ovoj inačici daje 1844 KS i 1617 Nm. Cijena je oko tri milijuna dolara, a trenutno nije poznato koliko je još primjeraka slobodno. Prvi je navodno kupio Michael Jordan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.