FOTO Prerađeni Suzuki Jimny uopće ne izgleda loše. Zamišljen je kao kamper za dvoje

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny nije prvo vozilo koje vam pada na pamet kada razmišljate o preinaci u kamper.

Ipak, to nije spriječilo japansku tvrtku White House Camper da doda podizni krov ovom terencu, koristeći dulju verziju s pet vrata kao osnovu.

Projekt je prikazan u nacrtima prije nego što će stvarni prototip biti predstavljen na Tokyo Camper Showu 2024 20. srpnja. Vjeruje se da je ovo prvi Suzuki Jimny s integriranim mehanizmom podiznog krova, što ga čini jednim od najzanimljivijih modela na sajmu.

Šator za dvoje odraslih

Prvi crteži sugeriraju da konverzija dodaje 145-150 mm (5.7-5.9 inča) visini Suzukija, i vjerojatno zahtijeva izrezivanje originalnog krova. Ova postavka omogućava putnicima da ulaze i izlaze iz šatora postavljenog na krovu iz unutrašnjosti vozila umjesto tradicionalnog načina korištenja ljestava.

Kada je podignut, podizni krov značajno povećava unutarnju visinu Jimnyja, što olakšava kretanje po kabini.

Šator može primiti dvoje odraslih, dok električni mehanizam olakšava rukovanje kad Jimny stigne na željeno mjesto za kampiranje.

White House Camper također spominje da spavanje unutar vozila može biti korisno u slučaju prirodne katastrofe i hitne evakuacije.

Vjerojatno će biti dostupan za Indiju i Australiju

Tvrtka još nije odlučila hoće li ponuditi opciju podiznog krova u Japanu. Međutim, činjenica da su izgradili radni prototip navodi na vjerovanje da bi konverzija mogla biti ponuđena na tržištima gdje se prodaje verzija Jimnyja s pet vrata – poput Indije ili Australije.

Verzija Suzuki Jimnyja s pet vrata prvobitno je predstavljena u siječnju 2023. kao praktičnija opcija u usporedbi s kraćim modelom.

Duži Jimny mjeri 3985 mm dužine, što je 340 mm više u odnosu na model s kratkim međuosovinskim razmakom.

Suzuki planira u budućnosti uvesti Jimny s pet vrata u Japan, iako se čini da će se to dogoditi nakon srednjociklusnog ažuriranja. Očekuje se da će nadolazeći facelift uključivati hibridni pogonski sklop, a potpuno električni Jimny trebao bi se pojaviti prije kraja desetljeća. Osim SUV-a s tri i pet vrata, Suzuki navodno razmatra proširenje ponude Jimnyja s dugo očekivanim pick-upom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.