FOTO Hyundai Santa Fe predstavljen s potpuno novim dizajnom

Foto: Hyundai

HYUNDAI je definitivno iznenadio novim dizajnom popularnog SUV-a. 

Nova generacija modela Santa Fe je pred vratima, a sada prvi put imamo uvid u dizajn vozila. Malo tko je očekivao da će odmak od aktualne generacije biti toliko radikalan, kao i da će Hyundai prihvatiti potpuno novi stil nesvojstven ostatku game. 

Robusnog kutijastog izgleda novi Santa Fe neke će podsjetiti na asortiman Land Rovera. Ali tu su i neki novi detalji poput nekonvencionalnih prednjih svjetala u obliku slova H. Ispod ispupčenih blatobrana Hyundai je odlučio ugraditi 21-inčne kotače s gumama mjera 245/45, čime je zaokružen impresivan nastup prednjeg kraja. 

Međutim, pravo iznenađenje je straga s vertikalno rezanim krajem. Svjetla su opet s H motivom, ali stjerana u samo dno vozila i plastikom 'izvučena' prema bokovima sve do stražnjih proširenja blatobrana. U svakom slučaju, ovaj mix Range Rovera, G klase i Ssangyonga će sasvim sigurno izazvati podijeljena mišljenja.

Tehničke informacije nisu poznate, ali stječe se dojam kako je Santa Fe pošteno narastao. Pogled na detalje kabine otkriva i potpuno novi interijer s digitalnim kokpitom koji je sada spojen sa središnjim info zaslonom u jednu cjelinu. Središnja konzola je toliko široka da nudi prostor za istovremeno bežično punjenje dva mobilna uređaja. 

Hyundai je pritom zadržao fizičke tipke za ventilaciju, ali uz vrlo uredan i pregledan način. Može se uočiti i ogroman ventilacijski otvor koji se proteže kroz cijeli kokpit. Tri reda sjedala su ovdje normalna stvar, kao i obilje recikliranih materijala kojima su presvučene površine u kabini.

Što se motorizacije tiče, jedina stvar koja se može zaključiti je 2.5T benzinac, na što upućuje istovjetna oznaka na automobilu. Za sve ostalo valja se strpjeti do premijere zakazane za idući mjesec.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.