FOTO Genesis G90: Pogled u kabinu najprestižnijeg korejskog automobila

Foto: Genesis

NAKON što smo nedavno svjedočili novom izgledu vanjštine, iz Koreje nam sad dolaze i prve fotografije interijera modela G90.

Kao što se i očekivalo, Genesis je u G90 ugradio najbolje što ima, a to definitivno nije malo. Cilj je jasan, a to je "podjednako zadovoljiti klijente koji sjedaju za upravljač, kao i one koji se voze u stražnjim foteljama“. 

Tako digitalni kokpit u Genesisu zovu “connected car Integrated Cockpit”, a uključuje čak dva zaslona dijagonale 12.3 inča. Tu su i digitalizirane kontrole klime te još jedna primjena rotacijskog kontrolera u kombinaciji stakla i aluminija. Zanimljivo je da je zadržana drvena dekoracija, dakako, u najprestižnijem izdanju i specifičnoj korejskoj tehnici finalne izrade.

>> FOTO Može i protiv Mercedesa: Genesis G90 je najbolje što korejska autoindustrija ima

Audiosustav s 23 zvučnika potpisuje Bang & Olufsen, a korisnika očekuju i dva panoramska staklena krova te individualno podesiva ambijentalna rasvjeta. Za potpuni dojam tu su i mirisi čiji se intenzitet regulira putem infotainmenta. Spomenimo i "ergo-relaxing“ sjedala sa zračnim jastucima i funkcijom masaže. Straga je pak posebna priča s VIP sjedalom na desnoj strani koje dobiva i odmaralište za noge te poseban pretinac za časopise. Na raspolaganju mu je i 8-inčni zaslon za podešavanje sjedala, klime, rasvjete i pomicanje sjenila. Inače, i putnici straga imaju svoje zaslone infotainmenta, i to dijagonale 10.2 inča.

Genesis je potvrdio kako je ispod poklopca 3.5 V6 s 380 KS i 530 Nm u kombinaciji osam-stupanjskog automatskog mjenjača i AWD pogona. V8 opcija se ne spominje i vjerojatno je ukinuta, ali zato na popisu jamstva stoji vrhunski komfor u vožnji. Podesivi zračni ovjes smješta ovu krstaricu u najvišu klasu. Čak i kočnice imaju tri moda rada, pri čemu će sustav u Chauffeur modu sve poteze vozača dodatno ublažiti.

Spomenimo i zakretnu stražnju osovinu, ali i trendovske detalje poput automatskog izvlačenja ručica vrata po približavanju vozača vozilu. Motor se može pokrenuti otiskom prsta, a tada sustav učitava i sve predefinirane postavke vozila. 

Genesis G90 na ceste stiže tijekom iduće godine, a cijene još nisu poznate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.