FOTO Brabus 800 je raketa na kotačima

Foto: Brabus

MERCEDESOVA E klasa spada u red najpoželjnijih poslovnih limuzina, dok AMG izvedba dodaje epitet brutalnog sportaša. Brabus je pak priča za sebe.

U Brabusu kao bazu uzimaju E63 izvedbu, koja sada nosi ime 800. Dobro pretpostavljate, 4.0 V8 twinturbo daje 800 KS pri 6600 o/min, što je 188 KS više od originala. Povećan je i okretni moment, i to za 150 Nm, pa sad iznosi okruglih 1000 Nm pri 3600 o/min.

Drastičan skok performansi motora dobiven je ugradnjom novih turbina remapiranjem ECU-a, te ugradnjom novog usisa i ispuha. Iako grmi kao da je stigao iz pakla, ima i "quiet" mod rada kada se možete u tišini prošuljati kroz "neprijateljske“ linije.

Opremljen 4Matic pogonom i devet-stupanjskom automatikom ovaj bolid uhvati 100 km/h za okrugle 3 sekunde, dok je maksimalac limitiran na 300 km/h. Postavljen na nove 21-inčne naplatke, s obiljem ukrasa izvana i iznutra, te spuštenim ovjesom, ovaj Mercedes skida skalp mnogim sportašima, a pritom nudi i stražnja sjedala. 

U Brabusu nisu izvjesili cijenu, ali su zato rekli kako su spremni zadovoljiti sve želje klijenata, od isporuke gotovog auta do djelomičnog tuninga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.