FOTO BMW proizveo unikatni M5, ide na aukciju

Foto: BMW

NOVI M5 je predstavljen, as sad je krenuo i put Amerike.

Za tamošnju promociju na događaju Pebble Beach Concours d’Elegance proizveden je posebni primjerak u suradnji s BMW-om Individual i organizatorom natjecanja u Pebble Beachu. Osim posebne narančaste nijanse vanjštine Frozen Orange Metallic, ovaj M5 dobiva niz unikatnih detalja.

Napomenimo kako ova nijansa više neće krasiti niti jedan BMW-ov model. A što se tiče unikatnih detalja BMW ih spominje u ukupnoj vrijednosti od 57.000 USD.

Druge uključuju kotače s narančastim naglaskom i čeljusti karbonsko-keramičkih kočnica obojene u mat zlatnu boju. Iznutra su sjedala presvučena kožom u kombinaciji Kyalami Orange i Silverstone, dok su nasloni za glavu dobili utisnuti logotip Pebble Beach Concours. Taj logo, sa simbolom "#1/1", otisnut je na kontrolnoj ploči i pragovima prednjih vrata.

Na popisu opreme je niz dodataka uključujući Driving Assistance Professional paket, koji dolazi sa sustavima kao što su pomoć pri održavanju trake, kontrola udaljenosti i pomoć pri vožnji bez ruku ispod 40 mph. Tu je i Executive paket, koji dodaje stvari kao što su osvijetljena prednja rešetka, ventilirana sjedala i sjenila za stražnje prozore. Carbon paket dodaje karbonski krov, karbonske poklopce retrovizora i karbonski spojler.

Možda najvažniji dodatak je M Drive Professional paket koji dodaje dva moda rada (Dynamic i Dynamic Plus) s kojima M5 smije na stazu, a može i voziti preko 250 km/h. 

Automobil će biti ponuđen na aukciji, a očekuje se kako bi mogao postići višestruko veću cijenu od osnovnog M5. Ipak je to unikat nakrcan opremom, a i prihodi od prodaje će biti usmjereni u dobrotvorne svrhe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.