FOTO Je li BMW pretjerao? Ovo je prednji kraj nove serije 7

Foto: BMW

SKLONITE djecu jer dolazi BMW serije 7.

Najprestižniji model u BMW-ovoj ponudi, sudeći po viđenom na recentnim novitetima, može značiti samo jedno, a to je enormna prednja maska. Najavni render to i potvrđuje pa su bubrezi doista narasli do maksimuma, odnosno do krajnjih točaka na prednjici vozila. I ne samo to, BMW ih je osvijetlio. 

Istovremeno su BMW-ovi dizajneri smanjili prednja svjetla na najmanju moguću mjeru koju trenutna LED tehnologija dopušta. U svakom slučaju, s tankim svjetlima i ogromnim ustima izgleda doista opasno, gotovo kao da je izašao iz nekog Kingovog horora. Također, dvostruka prednja svjetla s prototipa ostaju u igri. 

Vratimo se mi konkretnim informacijama i recimo kako će uz seriju 7 paralelno stići i električni i7. Navodno će imati bateriju od čak 120 kWh, ali i doseg od barem 600 km, što u prijevodu znači potrošnju nižu od 20 kWh/100 km. Glasine idu u smjeru koncepta s tri elektromotora i sinergijskog učinka od čak 750 KS. 

BMW je i7 najavio kao "prvu u svijetu potpuno električnu luksuznu limuzinu", što donekle i stoji s obzirom na to da glavni rival EQS i nije klasična limuzina. Klasična 7-ica ostaje u ponudi s benzincima, hibridima, pa i dizelašem. 

Bez obzira na izabrani pogon, buduće vlasnike očekuje izuzetno moderan interijer u kojem neće nedostajati modernih tehnologija. Ali ni ekscesa, pa će tako putnike na stražnjoj klupi dočekati 31-inčni ekran koji se spušta s krova. Format je 32:9, ali bitno je da BMW fokus ipak stavlja na putnike straga, dok je Mercedes svojim 56-inčnim Hyperscreenom naglasak zadržao sprijeda. 

BMW sprijeda donosi Curved Display kokpit, novu generaciju iDrive infotainmenta, te Interaction Bar sučelje s haptičkim kontrolama.

Toliko za sada do iduće najave. Budite sigurni da će ih biti još nekoliko do svjetske premijere zakazane za 20. travnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.