Ford Focus "über RS" skida skalp najboljima

Foto: Ford

FORD gubi kompas i to nam se sviđa. Nakon lansiranja najblaže rečeno impresivnog Focusa RS u Ford razmišljaju o još brutalnijoj izvedbi. 
 
Ford navodno razmišlja tržištu ponuditi specijalnu izvedbu Focusa RS kojom bi ugrozio najjače igrače među kompaktnim trkačima. I ne samo to. U Fordu vjeruju da će s novim modelom uspjeti probiti granicu ubrzanja do 100 km/h od 4,0 sekunde, što bi bilo doista fascinantno.
 
Podsjetimo, Focus RS u serijskom izdanju s 350 KS i (i 440 Nm) ispod poklopca hvata 100 km/h za 4,7 sekundi. Mercedes A45 AMG to ubrzanje odradi za 4,2 sekunde, a jedini kompakt koji je uspio za manje od 4,0 sekunde stići do 100 km/h je specijalna izvedba Impreze, i to njeno Cosworth izdanje u izvedbi sa 400 KS. Limitirana serija od svega 75 primjeraka postiže stotku za 3,7 sekundi.  
 
 
Kako bi RS izvedba bila brža u Fordu su se odlučili na temeljite zahvate. Prvi je revizija motora i lagano podizanje snage. S obzirom da mjenjač „trpi“ do 450 Nm očekuju se i zahvati na njemu. Dolazimo i do pogona, možda najproblematičnijeg dijela vozila. AWD pogon na sve kotače bit će temeljito revidiran. Paralelno, automobilu bi se trebala reducirati masa, prvenstveno ugradnjom dijelova od kompozita (CFRP), polikarbonatnih stakala. Izbace li se iz automobila suvišna oprema i zvučna izolacija masa automobila mogla bi pasti i za više od 100 kg. 
 
O mogućoj cijeni i veličini naklade je prerano govoriti. Serijski Focus RS koji će zadovoljiti apetite većine stoji 39.000 EUR.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.