Firma propala, auti ostali: Ovi bolidi skupljaju prašinu u napuštenom salonu

U KRIZI ljudi manje troše, a prvo čega se odriču je luksuz. U takvom ozračju nije teško propasti, čak ni na tržištu preplavljenom milijunašima. 

Ove fotografije sablasno pustog prodajnog salona dolaze iz Kine. Radi se o prvom distributeru luksuznih automobila u južnom dijelu Kine koji je svoja vrata otvorio još 2005. godine. Salon u Guangzhou je u međuvremenu zatvorio vrata, a nedavno ga je posjetio jedan obožavatelj automobila poznat na društvenim mrežama kao cheongermando.

Tamo je našao niz atraktivnih bolida u besprijekornom stanju. Porsche Carrera GT, Ferrari 575 Superamerica i Corvette Z06 su itekako atraktivni automobili, čak i kada ih prekrije debeli sloj prašine. Da, zatvaranje ovog salona nema veze s aktualnom koronakrizom, on je prema dostupnim informacijama pao nedugo nakon otvaranja, vjerojatno tijekom prve krize u ovom mileniju. Isto sugerira i promo materijal za Ferrari 612 Scaglietti koji je u prodaji bio do 2011. godine. 

Prema informacijama koje ima cheongermando ovi automobili stoje najmanje osam godina, a među njima je najzanimljiviji Porsche koji danas postiže cijenu od milijun dolara. Podsjetimo, radi se o modelu pokretanom atmosferskim 5.7 V10 sa 612 KS i 590 Nm, a koji postiže 100 km/h za 3,9 sekundi i ide do 330 km/h. Nema što, u pitanju je prava kolekcionarska poslastica.  

Ništa manje zanimljiv nije ni Ferrari. Njega pokreće 5.7 V12 s 540 KS i 588 Nm, a radi se o primjerku s ručnim mjenjačem. Takva su proizvedena samo 43 primjerka. 100 km/h ima za 4,2 sekundi i postiže 320 km/h.

Konačno, tu je i Corvette C5, cijenom izvan kluba prethodno spomenutih modela. Ali ipak, žuta boja, V8 snagator i agresivan dizajn čine ju itekako poželjnim automobilom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.