Ekoaktivisti ispuštaju gume na SUV-ovima, stigli su blizu Hrvatske

GRUPA ekoaktivista ne odustaje u naumu da oteža život vlasnicima SUV vozila. 

Kao što smo već pisali, skupina aktivista okupljena oko pokreta Tyre Extinguishers je sve aktivnija. Poznati po tome da ispuštaju zrak iz guma SUV vozila, ovi su aktivisti svoj potpis ostavili već u brojnim zemljama, a u najnovijoj objavi hvale se kako su u samo jednoj noći ispustili gume na gotovo 900 SUV-ova. 

>> Eko aktivisti ispuštaju zrak iz guma na određenom tipu vozila, sve su bliže Hrvatskoj

Ovaj put se to dogodilo isključivo u europskim zemljama. Kao i u prijašnjim slučajevima, ispuštao se zrak iz guma na ulicama gradova Velike Britanije, Francuske i Njemačke, ali i nama još bližih zemalja poput Austrije. Naime, krajem prošlog mjeseca bili su aktivni u Innsbrucku, glavnom gradu pokrajine Tirol. Prema njihovom priopćenju, ondje su ispustili gume na 11 SUV-ova. Najviše SUV-ova ovaj je put stradalo u Zürichu u Švicarskoj, čak 102. 

 

Podsjetimo, ovaj pokret se protiv zagađenja bori tako što ispušta gume na rastrošnim automobilima, a posebno SUV-ovima. Time ih onesposobljuje za vožnju, što im je i osnovni cilj. Na svojim stranicama nude upute za djelovanje, promotivni materijal te rubriku u kojoj izvještavaju o svojim aktivnostima. 

 

Dobra je vijest da ne savjetuju bušenje guma, što donekle smanjuje trošak vlasniku. Također, vozila koja koriste invalidi nisu na meti "napada", a imaju i stranice gdje upućuju kako prepoznati SUV vozilo i ispustiti zrak. Recimo i kako gume prazne tako da iglu ventila pritisnu nekim malim predmetom i tako ostave. Taj proces nazivaju "razoružavanjem" SUV-a.

Ipak ostaje vrlo upitno što vlasnik može učiniti s vozilom nakon što mu ispuste zrak iz sve četiri gume. U svakom slučaju, napumpati sve gume nasred ulice nije ni brzo ni lako. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.