DS3&DS3 Cabrio: Premium iskorak

 Foto: DS/Citroen

DS kao Citroenov premium predstavnik u novu modelsku godinu dolazi uz poneko osvježenje. 
 
Prvi na redu da se još snažnije distancira od Citroena čiji je logo nestao još prošle godine je DS3. Model je dostupan i u cabrio izdanju, a nova modelska godina se po pitanju dizajna distancira novim prednjim krajem, sada s krom finišem tzv. "DS krila". Nova ponuda donosi poneki novi detalj, a ponuda je osvježena novom paletom naplataka i kombinacija boja. 
 
 
Ako sve zbrojimo kupci će imati na raspolaganju čak 78 kombinacija slaganja boja karoserija i krova. Kad je pak toples izdanje u pitanju tu su četiri finiša mekog krova. 
 
Interijer je u pravilu ostao isti. Novi je infotainment sustav sa zaslonom dijagonale 7 inča osjetljivim na dodir. Posljedica je da centralna konzola sada djeluje osjetno skladnije, a nakon što je bar 20 prekidača uklonjeno.
 
 
Bogata oprema se podrazumijeva, a od zanimljivosti vrijedi naglasiti Active City Brake sustav automatskog kočenja upravljanog laserskim senzorom. Isti funkcionira do brzine od 30 km/h. 
 
Ponuda motora uključuje osam jedinica, tri PureTech trocilindrična benzinca, dva THP  četiricilindraša i tri BleHDI dizelaša. Njima su upareni ručni, poluautomatski i automatski mjenjači, ovisno o željama kupaca. Red je spomenuti Performance izvedbu čiji 1.6 THP razvija sa 153 kW/208 KS i 300 Nm  a ponuda uključuje sportsko podvozje, potentnije kočnice i opcijski LSD (limited slip differential).
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.