Da bi srušili rekord, vozili su gotovo 27 sati prosječnom brzinom od 170 km/h

TEK nekoliko mjeseci nakon zadnjeg rekorda pojavio se još netko spreman na ovaj ilegalan pothvat, koji u veliku opasnost dovodi sudionike utrke, ali i sve koji im se nađu na putu. 

A taj put kreće od New Yorka i završava u Ronaldo Beachu, gradu u saveznoj državi Kaliforniji. Između je oko 4550 km ceste, a zadnji rekorderi tu su dionicu u Mercedesu E klase (AMG) prošli za 27 sati i 25 minuta. 

>> VIDEO Za novi su rekord gotovo 28 sati bez stajanja vozili brzinom od 165 km/h

Sada se pojavila nova ekipa koja je odlučila na popis prekršaja staviti i onaj o zabrani kretanja zbog pandemije koronavirusa. Oni su upravo to iskoristili nadajući se da će ceste biti prazne. Za ovaj vrlo opasni pothvat koristili su Audi A8 L, koji je navodno imao samo jednu modifikaciju – dodatne spremnike goriva u prtljažniku. Naime, stajanje zbog tankiranja je jedan od nepotrebnih gubitaka vremena u utrci, smatraju sudionici, pa je ovo najčešća prerada na automobilu, zajedno s hrpom elektronike kojom se prati promet, policijske patrole i općenito stanje na cesti. U rušenju rekorda često sudjeluju brojni volonteri koji javljaju stanje na cesti i podatke o patrolama. I da, kako pokazuje jedna fotografija, i ovdje je Audi maskiran ljepljivom trakom kojom su prekriveni dijelovi svjetala. 

 

Konkretno, ova zasad anonimna ekipa je utrku završila s rekordnim vremenom od 26 sati i 38 minuta, što znači da su vozili prosječnom brzinom nešto većom od 170 km/h. 
Detalje o ovom suludom pothvatu može saznati na YouTube kanalu VINwiki, čiji je autor ED Bolian itekako upućen u ove stvari. Uostalom, i on je jedan od članova ekipe koja je spustila rekord ispod 30 sati. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.