Consumer Reports: Ovo su najpouzdaniji automobili do 3 godine starosti

Foto: BMW, Toyota

OVO je lista najpouzdanijih automobila proizvedenih 2021. godine. 

Najnovije izdanje studije Consumer Reportsa  za američko tržište donosi nove-stare pobjednike. Kupovina rabljenog automobila starog tri godine je i u nas vrlo popularna, a nerijetko se radi o kvalitetnim i pouzdanim automobilima. 

Premoćna Toyota

Prema ovoj studiji najbolje ćete proći birate li Toyotu ili Lexus s osvojenih 16 od 36 postolja. Tako se među pametne kupovine svrstavaju Toyota Corolla i Camry, modeli koji se nude i na našem tržištu. 

Na popisu pobjednika je i osam Hondi (i Acura) te po tri Mazde, Kije i Hyundaija. Dodamo li i dva Subarua, jasno je kako apsolutnu većinu čine azijske marke s 32 od 36 pobjedničkih modela.

A Europa?

Pogledamo li popise, uvidjet ćemo kako su u pogledu pouzdanosti do vrha uspjela samo tri europska modela. U pitanju su dva BMW-a te jedan Volvo. 

Pobjednici po segmentima

U segmentu kompaktnih modela, najpreporučljiviji trogodišnjaci su Honda Civic, Mazda3, Toyota Corolla i Toyota Prius. Popis je to koji se posljednjih godina i nije pretjerano mijenjao.

U domeni srednjih i većih modela je spomenuta Toyota Camry te modeli koji se ne nude u Europi, a dolaze iz Hyundaija (Sonata) i Toyote (Avalon).

Birate li luksuzni trogodišnjak, kao prva preporuka je Acura TLX, a tu su još BMW serije 5 i Lexus ES. 
Ponuda sportskih modela je skromna, a jedini sportaš za preporuku je Mazda MX-5. Zato je daleko bogatiji popis malih i srednjih SUV-ova. Izdvojit ćemo one i nama dobro poznate. To su BMW X3, Honda CR-V, Hyundai Tucson / Kia Sportage, Lexus NX i UX, Mazda CX-5, Toyota RAV4 i Volvo XC40.

U domeni srednjih i velikih SUV-ova malo je modela koji se nude u Europi. Spomenut ćemo Lexus RX i Toyotu Highlander. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.