Citroen C5 Aircross Hybrid stigao u Hrvatsku

Foto: Citroen

POLOVICOM listopada počinju isporuke najnovije i najatraktivnije izvedbe Citroenovog SUV-a.

Možda nije najbolji, ali definitivno konkurira za najudobniji SUV na tržištu. A sada takvo iskustvo vožnje ulazi u novu relaksirajuću fazu zahvaljujući konceptu plug-in hibrida. Hibridni pogon kombinira benzinski PureTech turbo motor od 180 KS i elektromotor snage 80 kW, a sinergijski efekt je 225 KS i 320 Nm. Mjenjač je osam-stupanjski, dakako, automatski.

Ovako pogonjen Citroenov SUV na struju vozi do 50 km pri brzini do 135 km/h, dok je potrošnja prema WLTP-u 1,7 l/100 km. Riječ, dvije i o punjenju baterije kapaciteta 13,2 kWh. 

Na raspolaganju je nekoliko opcija, a to su redom: 

- na standardnoj kućnoj utičnici baterija se može napuniti preko noći, a potrebno joj je između 4 h (utičnica tipa Green’up™ Legrand od 14 A) i 7 h (standardna utičnica, 8 A)
- Wallbox (32 A), s punjačem od 7,4 kW punjenje baterije može se obaviti za manje od 2 sata.

Tu je i ë-Save, koji omogućuje vozaču da predvidi svoje rute i osigura zalihu električne energije (10 km, 20 km ili cijelu snagu baterije) koju će iskoristiti kad god to poželi tijekom svog putovanja, posebice kad zna da će prolaziti kroz gradska područja, neovisno o tome hoće li se to dogoditi tijekom vožnje ili na njezinu kraju.

Citroen jamči da nazivni kapacitet baterije neće pasti ispod 70% nakon 8 godina upotrebe, odnosno 160.000 prijeđenih kilometara.

O ostalim kvalitetama modela možete pročitati u našem testu kad smo se osobno uvjerili u komfor automobila, ali i njegove kvalitete u pogledu modularnosti i suverenih voznih osobina. 

C5 Aircross Hybrid se proizvodi u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais, a na hrvatske ceste dolazi uz početnu cijenu od 307.017 kn za izvedbu s Feel razinom opreme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.