Video: Citroën predstavio DS3 Cabrio

CITROËN je pred parišku premijeru objavio prve fotografije cabrio izvedbe modela DS3. Radi se o izvedbi popularnog premium mališana s tzv. roll-back platnenim krovom.

Krovom sličnim onomu na Fiatu 500C su Francuzi pojeftinili izradu ovog modela te izbjegli ugradnju dodatnih ojačanja koja su inače potrebna kada se u potpunosti ukloni krov. Službeni podaci kažu kako je Cabrio izvedba tek 25 kg teža od izvorog modela. Pomični dio krova uključuje i stražnji prozor, električno je upravljan do brzine od 120 km/h, a za sklapanje je potrebno 16 sekundi. DS3 Cabrio je  jedini automobil s pet mjesta u segmentu, ali i model s najvećim prtljažnikom (245 l) u konkrenciji sličnih modela.

U ponudi će biti tri vrste platna: crno, plavo Infini i monogram DS. DS3 Cabrio naslijedio je i uglađenost DS linije, od koje je preuzeo i inovativni stražnji svjetlosni uzorak s 3D efektom kao i jedinstven način otvaranja stražnjih vrata.

Za sada nema nikakvih dodatnih informacija o opremi i tehničkim podacima, no znamo kako bi početak prodaje trebao uslijediti nedugo nakon pariške premijere, najkasnije početkom iduće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.