Citigo: Iznenađenje iz Škode

ŠKODA predstavlja novi gradski model pod nazivom Citigo. Riječ je o češkoj interpretaciji volkswagenovog modela Up, koji očito nije predstavljen na frankfurtskom auto salonu kako bi brat iz Wolfsburga imao svu pažnju medija i posjetitelja.

Citigo se dizajnom očito ugledao pomalo na Fabiju, a pomalo na nedavne Škodine koncepte VisionD i MissionL. Isprva bi na tržište trebala stići verzija s trima vratima, no kasnije se mogu očekivati i druge izvedbe. Uostalom, na spomenutom frankfurtskom auto salonu Volkswagen je predstavio nekoliko različitih konceptnih izvedbi modela Up.

Dimenzije mu iznose 3.560/1.650/1.480 mm, dok je međuosovinski razmak relativno dugačkih 2.420 mm. Drugim riječima, to je dovoljno da se u njega smjesti četiri putnika, koji će na raspolaganju imati prtljažnik zapremine 251 l. Preklapanjem stražnje klupe obujam istog raste na 951 l.

Osnovu motorizacije će činiti 1,0-litreni 3-cilindrični benzinski motor snage 60 i 75 KS. Prosječna potrošnja pogonskog stroja će se kretati oko 4,5 i 4,7 l/100 km, dok će u Green Tec verzijama potrošnja biti smanjena na 4.2, odnosno 4.3 l/100 km.

Pored ručnog mjenjača, kupci će se moći odlučiti i za opcijski automatski prijenos. Oprema bi trebala biti relativno bogata, s naglaskom na sigurnosti i udobnosti.

Ovaj bi se automobil na europskim tržištima trebao naći u prvoj polovici iduće godine, a cijena bi mu se trebala kretati ispod 10.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.