BMW Z4: Novosti u detaljima

BMW je predstavio osvježeni Z4 čija će premijera biti početkom godine u Detroitu na tamošnjem NAIAS-u.

Da bi možda mogli na prvu primijetiti izmjene, odnosno razlike ovog osvježenog u usporedbi s prethodnim modelom vjerojatno bi morali biti vlasnik ovog potonjeg ili veliki ljubitelj ovog bavarskog roadstera. BMW je promjene u ovom faceliftu sveo na minimum, pa je jako teško uočiti novi tzv. 3D dizajn LED krugova na prednjim svjetlima, novi okvir bočnih žmigavaca, te nove 17- i 18-colne naplatke.

Tu je i novi Hyper Orange paket (možda će nositi različiti naziv na pojedinim tržištima) koji se može naručiti s tri nove metalik boje, i to Mineral sivom, Glacier srebrnom i Valencia narančastom (u kojoj je i automobil na priloženim slikama). Novi styling paket u interijeru donosi kombinaciju crne kože i Alcantre s naglascima narančastih šavova te pojedinih dijelova na prednjoj armaturi, oblogama vratiju i sl.

Važniju vijest svakako čini proširenje ponude novim ulaznim modelom Z4 sDrive18i. Radi se o automobilu kojega će pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbobenzinski motor sa 156 KS i 240 Nm koji će biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim, odnosno opcijskim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

S ovim će motorom Z4 ubrzati do 100 km/h za 7.9 sekundi (automatski mjenjač - 8,1 s) te dosegnuti najveću brzinu od 221 km/h. Prosječna će se potrošnja prema tvorničkim podacima kretati oko 6,8 l/100 km.

Ostatak motorizacije ostaje nepromijenjen, odnosno u ponudi su i dalje (ovisno o tržištu) modeli sDrive20i, sDrive28i, sDrive35i i sDrive35is.

Prodaja će započeti u ožujku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.