BMW: Nova serija 1 pred vratima

BMW će tržištu navodno ponuditi više različitih izvedbi modela serije 1. Naime, jedne će imati pogon na stražnje kotače i sportsku osobnost, a druge, obiteljske, će biti ponuđene s pogonom na prednje te na sva četiri kotača. Ove potonje izvedbe bi trebala biti BMW-ov odgovor Audijevom A1, Mercedesovoj B klasi i sl.

Nova bi generacija serije 1 na tržište trebala stići krajem ove godine, a kupci će moći izabrati verziju s tri i pet vrata. Tijekom 2012. stižu coupe i kabriolet. Ovi modeli će biti nastavak priče sa sadašnje generacije.

Nakon njih bi na tržište trebale stići prostranije izvedbe s pogonom na prednje kotače, koje će se temeljiti na novoj UKL1 platformi kojom će se poslužiti i sljedeća generacija Minija. Radit će se o BMW-ovoj verziji sljedećeg Minija, mini -MPV-u te mini SUV-u koji će se u ponudi smjestiti ispod X1, a koristiti podvozje sljedećeg Countrymana te imati i pogon na sva četiri kotača.

Veća ponuda prostora bi trebala privući obiteljske kupce. Također, ove će modele pokretati sljedeća generacija benzinskih i dizelskih turbo motora s velikim naglaskom na ekonomičnosti. Među njima će se naći i 1,5-litrena 3-cilindrična jedinica snage do 150 KS te emisije CO2 manje od 100 g/km.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.