BMW najavio premijeru nove serije 3

BAVARSKI je proizvođač i službeno potvrdio kako će 14. ovog mjeseca predstaviti novu generaciju serije 3.  Za sada BMW s ostatkom svijeta nije podijelio nikakve konkretne tehničke i druge podatke vezane uz svoj novi model, no razne su informacije već procurile u javnost.

Prije svega valja reći kako će se dizajnom nova serija 3 ugledati prvenstveno na svog većeg brata, odnosno peticu,  a dimenzijama bi trebala narasti, posebno u duljinu. To će osigurati izdašniju ponudu prostora unutar putničke kabine, ali i u prtljažniku.

Ponudu motora će obilježiti tzv. downsizing, a možemo očekivati i dolazak hibridne verzije pokretane  3,0-litrenim turbobenzinskim pogonskim strojem te 40 kW snažnim električnim motorom. „Običnu“ motorizaciju će između ostalog činiti i 1,6-litreni THP snage 150 i 200 KS, a tu je turbopunjačem potpomognuti 2.0-litreni motor snage 250 KS, kao i 3.0 turbo snage 306 KS.  Dizelska će se ponuda također odlikovati manjom zapreminom i većom snagom, a ukupno gledajući ekonomičnost će biti povećana.

Jedini dosadašnji video prikaz nove serije 3 možete pogledati u priloženom video-teaseru testiranja u američkoj Dolini smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.