BMW M1 se vraća kao M8!

GLASINE o povratku modela M1, odnosno o proizvodnji njegovog nasljednika kruže već nekoliko godina, još od predstavljanja konceptnog modela M1 Hommage 2008 na Concorso d'Eleganca Villa d'Este na talijanskom jezeru Como. One posljednje govore kako će BMW u konačnici ipak proizvesti supersportski automobil koji će kupcima postati dostupan 2016.

Naime, Autimobile Magazine tvrdi kako će ovaj model poslužiti kao automobil s kojim će BMW obilježiti svoj 100-ti rođendan. Produkcijska izvedba će nositi oznaku M8, dok će M1 ostati naziv "rezerviran" samo za legendarni model s kraja 70-ih i početka 80-ih godina prošlog stoljeća.

Za sada nema konkretnih podataka o tehničkim karakteristikama, no očekuje se kako će se temeljiti na modificiranoj verziji platforme od ugljičnih vlakana i aluminija koju koristi i8. Time bi BMW uštedio na razvoju, a i M8 bi bio relativno lagan automobil. Što se motorizacije tiče ne bi trebala čuditi upotreba svojevrsnog hibridnog pogonskog sklopa ukupne snage veće od 600 KS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.