Audi razotkrio električni A2

AUDI je objavio prve fotografije novog gradskog aduta. Riječ je o malenom, laganom i električnom modelu A2.

Radi se o automobilu čija će konceptna i konačnom proizvodu vrlo slična najava biti predstavljena sljedećeg tjedna na frankfurtskom auto salonu. Dolazak produkcijskog modela na tržište je zakazan za 2013.

U ovaj hatchback s pet vrata će se moći smjestiti četiri putnika na četiri individualna sjedala. Njima bi pak zbog kutijastog oblika koji podsjeća na prethodnika na raspolaganju trebala biti zavidna razina prostora za automobil duljine 3,8 m. Dimenzije novog automobila će iznositi 3.800/1.690/1.490 mm.

Vizualno se automobil oslanja na trenutnu Audijevu ponudu, dok na prethodnika uz kutijasti oblik podsjećaju i kratki prevjesi. Platformu i većinu dijelova dijelit će s A1, a relativno maloj masi će doprinijeti aluminijski prostorni okvir.

Prema sadašnjim saznanjima ovaj bi automobil kupcima trebao biti dostupan u električnoj te hibridnoj izvedbi s tzv. range-extenderom, odnosno benzinskim motorom u ulozi generatora električne struje, slično BMW-ovom i3. Baterije bi pak trebale biti ugrađene u ravnu podnicu što će omogućiti nisko težište i bolje vozne osobine.

Audi će s ovim modelom predstaviti i nekoliko novih rješenja, poput jednostavnije prednje armature s dva velika zaslona, lasersko stražnje svjetlo, novu generaciju prednjih LED svjetala, pokazivač smjera duž cijelog automobila i sl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.