Audi je u rat protiv Tesle krenuo s Bleda, pogledajte gdje je nakon 24 sata

Foto: Audi

AUDI i Tesla se podbadaju već godinama, a otvoreni rat je krenuo tek predstavljanjem Audijeva e-trona.

Iako nosi potpis Audija i svoje performanse predstavlja vrlo odmjereno, Audi će imati problema da dopre do svojih konzervativnijih poklonika. Ništa novo, jer iste probleme imaju i u Mercedesu i u BMW-u, ali i u svim drugim grupacijama koje se okreću električnoj energiji.

A jedan od načina da se premosti strah od novih tehnologija je i da ga se pokaže u praksi, u realnim uvjetima. Kad su električni automobili najveće sumnje budi doseg i mogućnost punjenja, pa su u Audiju odlučili karavanom svojih električnih e-tronova prijeći deset europskih zemalja. Start je bio u našem susjedstvu, a put ih je kroz tunel Karavanke naveo kroz srce Europe sve do Amsterdama. Karavana Audija uspješno je u 24 sata prešla preko 1.600 km i vozila kroz Sloveniju, Austriju, Italiju, Lihtenštajn, Švicarsku, Njemačku, Luksemburg, Belgiju do Nizozemske.

>> Evo što može Audijev prvi električni SUV

Podsjetimo, električni e-tron ima baterije koje je moguće puniti na punjačima snage do 150 kW. Prevedeno, pola sata je dovoljno za 80% kapaciteta. Oni su punili baterije u sedam navrata. U Audiju napominju kako mreža punionica u 19 EU zemalja broji preko 100.000 točaka za punjenje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.