Ako volite autiće, ovaj festival nemojte propustiti

Foto: FAZ

11. Festival autića održava se ove subote na zagrebačkoj Šalati.

Festival autića Zagreb je najveća izložba ove vrste u regiji, ali i jedan od najvećih "buvljaka" autića. Događaj u organizaciji Diecast sekcije maketarskog kluba David Schwarz iz Zagreba ugostit će brojne kolekcionare i ljubitelje modela automobila iz bližeg okruženja, a bit će to i prilika za druženje s onima okupljenim oko tematskog internetskog foruma www.autici.net i istoimene Facebook grupe.

Organizator već sada najavljuje tematsku izložbu modela u raznim mjerilima, a bit će organizirane i prodaja te razmjena modela. Glavne teme ovogodišnjeg skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, su 100 godina Citroëna, Zagata, Tatre i Bentleyja, 70 godina Abartha i Saaba, kao i okrugle obljetnice kultnih modela (Mini, Mazda MX-5, Fiat 128 i 130, Renault 12, Porsche 914, Lancia Delta, Mercedes-Benz G, BMW serije 8...). Neke od oldtimera, kao i novi Citroënov SUV, C5 Aircross, moći ćete vidjeti izložene u prirodnoj veličini.

FAZ otvara vrata u subotu, 15. lipnja, točno u podne u prostorijama Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza, na adresi Voćarska 71. Ulaz je besplatan.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.