Otkrivena C7 Corvetta ´Stingray´

Dugo očekivana sedma generacija slavne Chevrolet Corvette upravo je imala svečanu premijeru na autoshowu u Detroitu, a već na prvi pogled jasno je da se ne radi samo o još jednom modelu u nizu. GM je za svoju novu perjanicu odabrao oznaku 'Stingray' (morska raža) koju koristi samo za uistinu posebne modele.

Ispod skulpturirane 'haube' C7 nalazi se novi LT1 V8 motor opremljen tehnologijom direktnog ubrizgavanja goriva i varijabilne deaktivacije cilindara. Sa zapremninom od 6.2 litre razvija 450 KS i 610 Nm. Također, već pri 2.000 o/min razvija nevjerojatnih 400 Nm. Kupcima su na raspolaganju 7-brzinski ručni mjenjač i 6-brzinska automatska varijanta s kontrolama na upravljaču. Sve to omogućuje brutalno ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Unatoč poboljšanju performansi, novi je Corvette manje 'žedan' te troši razumnih 9 l/100 km. Struktura je 60% čvršća i 45 kg lakša od prethodne zahvaljujući obilnom korištenju aluminija i ugljičnih vlakana. Zanimljivo je napomenuti kako vozač može odabrati čak 5 modova vožnje, od onog za vlažne uvjete do onog za trkaću stazu. Tu je i Z51 Performance paket koji donos mnoštvo vrhunske opreme za još bolje performanse i vozne osobine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.