Novi Renault Scenic: Atraktivni XMOD kao bonus

Renault je najavio kako će na predstojećem auto showu u Ženevi predstaviti osvježene verzije modela Scenic i Grand Scenic, kao i novu izvedbu- Scenic XMOD.

Potonji je svojevsrno crossover izdanje Scenica, a opremljen je novim alu-felgama, štitnicima, krovnim nosačima te povišenim podvozjem. Iako još uvijek raspolaže pogonom na prednje kotače, model je dobio Grip Xtend sustav za kontrolu trakcije.

Navedeni sustav omogućava tri moda vožnje: Road, Loose Ground i Expert. Prvi način sličan je standardnoj kontroli trakcije, drugi kontrolira okretni moment motora te kočnice na nekompaktnim površinama, dok Expert mod omogućava vozaču kontrolu okretnog momenta, a kočnice kontrolira sustav. Potonja dva moda funkcioniraju do brzine od 40 km/h.

XMOD također raspolaže prtljažnikom od 555 litara, što je povećanje za 33 litre u odnosu na stari Scenic. Stražnja su sjedala neovisna i mogu se spuštati ili ukloniti. Kabina je opremljena TFT ekranom te joystickom koji kontrolira multimedijski sustav.

Osvježeni Scenic i Grand Scenic dobivaju novi prednji kraj po uzoru na novi Clio kojim je promoviran novi vizualni identitet marke. Logo je povećan i postavljen na sjajno crnu pozadinu i redizajniranu prednju rešetku. Multimedijski sustav  R-Link je dostupan u oba modela, a skuplje verzije opremljene su Bose audio sustavom. U ponudi su i tri nova Energy motora, uključujući TCe 130 koji troši 15 posto manje goriva u odnosu na prošle inačice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.