Jaguar C-X75: Nova žrtva krize

JAGUAR je službeno objavio kako je odustao od daljnjeg razvoja i proizvodnje konceptnog modela C-X75, koji je prema posljednjim najavama 2015. trebao biti proizveden u ograničenoj seriji od 250 primjeraka. Razlog je navodno u financijskoj krizi, pa postoji šansa da bi se jednog dana, kada kriza prođe, ovaj model mogao ponovno naći u Jaguarovim proizvodnim planovima.

Lošu vijest javnosti je potvrdio Jaguarov šef Adrian Hallmark, koji je dodao kako će Jaguar u konačnici razviti pet prototipa, od kojih će tri biti prodana na aukcijama, jedan će otići u Jaguarov budući muzej, a jednog će zadržati kao pokazno vozilo.

Podsjetimo, produkcijski je C-X75 trebao pokretati 4-cilindrični 1,6-litreni benzinski turbo i kompresorski motor snage oko 500 KS potpomognut s dva električna motora. Ukupna snaga bi se kretala oko 900 KS, a najveći okretni moment oko 900 Nm, što je trebalo garantirati 325 km/h maksimalca i sprint do 100 km/h za manje od 3 sekunde. Dijelom bi za to bila zaslužna mala masa (karbonska šasija razvijena od strane momčadi Williams F1) i vrhunska aerodinamika.

Novac koji je do sada utrošen u razvoj modela nije uludo bačen s obzirom kako iz Jaguara najavljuju razne primjene novih rješenja i tehnologija u svojim budućim proizvodima koji će (uistinu) biti proizvedeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.