BMW serija 1: Limuzina nije isključena

BMW navodno planira uskoro na određenim tržištima ponuditi limuzinsku izvedbu serije 1.  Duhovni nasljednik limuzinske serije 3, modela E30, u prodaji bi se trebao pojaviti 2015.

Radit će se o limuzini s četvorim vratima i pogonom na stražnje kotače, a glavnu konkurenciju će mu činiti novi Audi A3 u istovjetnoj izvedbi te skorašnji Mercedes CLA. Motorizaciju će činiti 4 i 6 cilindrični motori, a u ponudi će se nalaziti i izvedba s pogonom na sva četiri kotača. Navodno se razmatra i električna izvedba.

Razlog za ovaj automobil leži u činjenici kako je serija 3 vremenom jako narasla te time otvorila prostora za manji model. Također, serija 3 je svojom ponudom, prvenstveno motora, opreme, ukupnog dojma i cijenom, postala pravi premium model, pa je i time ispod nje dovoljno prostora za nešto skromniji i cijenom pristupačniji automobil.

Ovaj će se model isprva gotovo sigurno proizvoditi u Njemačkoj, kasnije vjerojatno i u Kini, a možda čak i u Brazilu. Prije nego što ovaj model stigne na tržište kupcima će biti ponuđene cabrio i coupe izvedbe serije 1 koja će nositi oznaku serije 2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.