U Slavoniji plus 30, na Kvarneru 17: Nevrijeme poharalo Istru, prijeti cijeloj Hrvatskoj

PREMA podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u podne je u Slavoniji bilo izmjereno čak 30 stupnjeva, a u Rijeci u kojoj je tijekom jutra bilo pljuskova s grmljavinom tek 17 stupnjeva. U Zagrebu je bilo 19 stupnjeva.

S DHMZ-a izvijestili su kako će naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatiti cijelu Hrvatsku tijekom dana, a nevrijeme je već pogodilo Istru i Kvarner. "Očekuje se jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom (na udare i do 100 km/h), obilnijom kišom (i više od 40 mm u kratkom vremenu), ponegdje i tučom. U Slavoniji se jače grmljavinsko nevrijeme očekuje poslijepodne i navečer", priopćeno je iz DHMZ-a.

Istra bez struje

Još sinoć zapadne dijelove Istarske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno vjetrom i obilnom kišom. U Poreču je uslijed nevremena pao stup sa žicama mreže T-Coma i pritom oštetio montažnu trgovinu za prodaju kruha. Dijelovi Marčana, Vodnjana i Buja ostali su bez električne energije. Na Istarskom ipsilonu kod čvora Lupoglav, uslijed oborina, došlo je do odrona kamenja.

Nadležne službe izašle su na teren radi otklanjanja posljedica nevremena. Prema informaciji EP-a Pula, potrošači Marčane i Vodnjana dobili su električnu energiju u 02:15 sati, a na području Bujštine je samo mali dio potrošača još bez struje, izvijestio je jutros DUZS.

Rab pod vodom


Na otoku Rabu jutros je jako padalo pa je stari grad u Rabu završio pod vodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.