Udvostručena kazna za Oscara Pistoriusa, osuđen na 13 godina zatvora

Foto: Getty Images

KAKO javlja agencija AFP, sud u Bloemfonteinu osudio je Oscara Pistoriusa na kaznu od 13 godina i 5 mjeseci zatvora zbog ubojstva svoje djevojke, Reeve Steenkamp.

U srpnju prošle godine, Pistorius je osuđen na šest godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke. Očekivalo se kako će se optužba žaliti jer je su tada rekli kako im nije prihvatljiva kazna manja od osam godina zatvora.


Sud je sada u drugom stupnju udvostručio zatvorsku kaznu za Pistoriusa.

Ubio svoju djevojku s četiri metka kroz zatvorena vrata kupaonice

Proslavljeni sportaš kojem su kao djetetu zbog uređene deformacije obje noge amputirane ispod koljena, ubio je svoju djevojku s četiri metka ispaljena kroz zatvorena vrata kupaonice 14. veljače 2013. Tijekom suđenja je tvrdio da je čuo buku usred noći i mislio je da je unutra provalnik.

On je najprije osuđen za ubojstvo iz nehaja i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu. Poslije godinu dana u zatvoru pušten je u kućni pritvor.

Međutim, žalbeni sud u prosincu 2015. godine preinačio je presuda za ubojstvo iz nehaja u ubojstvo, a vrhovni sud odbacio je njegovu žalbu na tu presudu.

Zemlja je uoči presude bila podijeljena. Neki su smatrali da njegovo suđenje snaži povjerenje u pravosudni sustav, drugi pak da bivši atletičar ima privilegiran status jer je bogati bijelac. 

Pistorius, koji je ušao u povijest kao prvi paraolimpijac koji se ravnopravno natjecao s atletičarima bez invaliditeta na Olimpijskim igrama 2012. godine, nekoć je bio južnoafrički zlatni dečko, junak koji je nadvladao svoj hendikep i postao međunarodna superzvijezda.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Oscara Pistoriusa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Oscar Pistorius.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.