Hanfa odobrila Merkur osiguranju preuzimanje Wüstenrot životnog osiguranja

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

UPRAVNO vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je odobrilo Merkur osiguranju stjecanje 100 posto temeljnog kapitala Wüstenrot životnog osiguranja, priopćeno je iz te regulatorne agencije.

U objedinjenom postupku pokrenutom povodom zahtjeva Merkur osiguranja za izdavanje odobrenja za neposredno stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju, Upravno vijeće Hanfe dalo je odobrenje za posredno stjecanje udjela u Wüstenrot životnom osiguranju potpunog udjela i austrijskim društvima Merkur International Holding Aktiengesellschaft, Merkur Versicherung Aktiengeselischaft i Merkur Wechselseitige Versicherungsanstalt Vermogensverwaltung, s kojima Merkur osiguranje namjerava provesti tu transakciju.

Merkur osiguranje u prvih 10 mjeseci ove godine ostvarilo je bruto premiju od 199.5 milijuna kuna, što je za 3.1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, po čemu ostvaruje udjel na hrvatskom tržištu osiguranja od 1.88 posto.

Wüstenrot životno osiguranje u prvih 10 mjeseci ove godine ostvarilo je bruto premiju od 47.2 milijuna kuna, što je za 2.2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ostvaruje udjel na hrvatskom tržištu osiguranja od 0.44 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.