Zaboravite na obično pečeno povrće, dodajte mu ovaj sastojak i bit će toliko ukusnije

Foto: Freepik

Pečeno povrće samo po sebi je slasno, no ponekad jednostavno poželimo promjenu i da bude malo boljeg i drugačijeg okusa, piše Simply Recipes. Zato, umjesto da mu dodajete razne začine, postoji jedan način pripreme koji će postati apsolutni hit u vašem kućanstvu.

Umjesto da izmišljate nešto potpuno novo, potreban vam je samo jedan sastojak koji će svakom zalogaju dati eksploziju svježeg okusa - pesto. Zagrijte pećnicu i pripremite se za novu dimenziju pečenog povrća.

Kako dodati pesto u pečeno povrće?

U hladnjaku je uvijek dobro imati staklenku pesta za brzu tjesteninu ili kao namaz za sendvič, ali sigurno ga nikada niste dodavali povrću - sada je došlo vrijeme da i to isprobate. Ideja je vrlo jednostavna: ispecite povrće i jednostavno ga prelijte svježe pripremljenim ili kupovnim pestom.

Obložite lim za pečenje papirom, narežite povrće na komade veličine oko 2-3 cm, prelijte maslinovim uljem te začinite solju i paprom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 45 do 50 minuta, uz jedno okretanje na pola pečenja. Kada je povrće gotovo, prelijte ga pestom i to je to! Maksimalan okus uz minimalan trud.

Nekoliko korisnih savjeta

Ako niste sigurni koje povrće koristiti, evo nekoliko prijedloga koji odlično funkcioniraju sami ili u kombinaciji. Možete koristiti mrkvu, tikvice, brokulu, cvjetaču, luk, prokulice, pa čak i papriku i krumpir - funkcionira gotovo sve.

Kada dodajete pesto, nemojte pretjerivati - i mala količina čini veliku razliku. Prilikom posluživanja, staklenku s pestom možete ostaviti sa strane kako bi si svatko mogao dodati još po želji. Važno je da pesto bude sobne temperature. Ako je hladan iz hladnjaka, staklenku stavite pod mlaz vruće vode ili u posudu s vrućom vodom. Ako je pesto pregust, razrijedite ga s malo maslinovog ulja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.