Ako volite jednostavne, mirisne i domaće kolačiće koji savršeno idu uz šalicu čaja ili kave, ove aromatične kuglice s cimetom bit će pun pogodak. Priprema je brza, bez kompliciranih sastojaka, a rezultat su nježne, mekane poslastice koje mirišu na blagdane i toplinu doma. Idealne su i kao jestivi poklon ili slatki zalogaj uz popodnevno druženje.
Kuglice su gotove za pola sata pa su idealne za dane kada vam se jede nešto slatko, a nemate previše vremena. U dobro zatvorenoj posudi mogu stajati i do tjedan dana, no toliko su ukusne da će s tanjura nestati u rekordnom roku. Evo kako ih napraviti.
Od sastojaka će vam trebati:
Zagrijte pećnicu i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje. U srednje velikoj zdjeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa pažljivo umiješajte sve preostale sastojke, osim šećera u prahu, dok se ne sjedine u jednoličnu smjesu. Navlažite ruke vodom kako se smjesa ne bi lijepila pa oblikujte male kuglice veličine zalogaja. Posložite ih na pripremljeni lim s malo razmaka.
Pecite 20 do 30 minuta, odnosno dok kuglice ne počnu lagano tamniti. Pripazite na njih i provjerite ih na polovici pečenja kako ne bi zagorjele. Još tople kuglice pospite šećerom u prahu ili cimetom, po želji. Ostavite ih da se potpuno ohlade prije posluživanja.