MALINE i pistacije dobitna su kombinacija, a tortu napravljenu na ovakav način sigurno još niste probali i zato je sada pravo vrijeme za to. Možete je napraviti za vikend, za Uskrs i blagdane ili jednostavno bilo koji drugi dan kad vam se jede nešto slatko.
"Jedna smotana torta od malina i pistacija - da se zasladimo za našu 28. godišnjicu braka", napisala je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, koja je i inače poznata po slasticama koje odlično izgledaju, a uz to su i vrlo ukusne.
"Ovo je WOW", "Torta izgleda top", Torta fenomenalna", "Jedna od najljepših koje sam vidjela", "Prava ste umjetnica", "Vaše objave i delicije uvijek mame vizualno, a vjerujem da je i okus top jer koji god recept da sam probala od Vas, bilo je savršeno", "Molim vas recept", pišu joj svi ispod slike koja je dobila stotine lajkova, a recept donosimo u nastavku.
Za tortu će vam trebati:
U jednoj posudi otopite maslac i pomiješajte ga s namazom od pistacija, a u drugoj jaja umutite sa šećerima pa dodajte smjesu maslaca i pistacija. Dodajte brašno s praškom za pecivo, bademovo brašno i zelenu boju, dobro pomiješajte, ulijte u pleh za pečenje i pecite oko 12 minuta.
Maline skuhajte pa ih protisnite kroz sito da se odvoje od koštica. Pire od malina pomiješajte sa šećerom, prokuhajte pa dodajte škrob i na kraju namočenu želatinu. Ohladite, a u drugoj zdjeli napravite kremu od mascarponea i ostavite sa strane.
Na biskvit namažite kremu od malina, a zatim kremu od mascarponea i izrežite na tanke šnite. Te šnite zarolajte - prvu rolu stavite okomito na tanjur, a svaku sljedeću rolajte oko nje. Gotovu tortu stegnite kalupom i ostavite da se ohladi te ukrasite po želji, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.