Selena Gomez i njena baka otkrivaju obiteljski recept za složenac koji morate probati

Screenshot: youtube

U POSEBNOM segmentu serije "Selena + Chef", Gomez i baka demonstriraju jedno od Seleninih omiljenih jela iz djetinjstva. "Obično sam ja ta koja uči u kuhinji, ali sada ću vas sve nešto naučiti. Ovaj recept jedno je od mojih omiljenih jela iz djetinjstva, pa smo baka i ja pomislile da bi bilo zabavno podijeliti ga s vama", rekla je Gomez.

Selena je odrastala uz ovaj složenac

Gomez objašnjava kako je zapečeni složenac bio osnovno jelo u njihovoj kući dok je odrastala, posebno petkom navečer. Zašto je toliko privlačan? Jer recept zahtijeva samo šest jeftinih i lako dostupnih sastojaka: čips od tortilje (najbolje Doritos), obilje Velveeta sira, žuti luk, jalapeño papričice, pileći temeljac i pečeno pile. Bilo koje narezano pečeno pile također može poslužiti.

Evo kako napraviti složenac s piletinom i sirom prema receptu Selene Gomez. Počnite tako da zagrijete pećnicu na 175 °C i pripremite vatrostalnu posudu za pečenje. Kada imate posudu i svih šest sastojaka, fino zdrobite čips od tortilje kako biste stvorili podlogu na dnu posude za pečenje.

Ovaj recept ne zahtijeva precizna mjerenja, što vam omogućuje da prilagodite svaki sloj svom ukusu - primjerice, dodajte više piletine radi dodatnih bjelančevina ili pojačajte jalapeño za više ljutine.

Ponovite sve prethodne korake i slojeve još jednom

Preko podloge od čipsa stavite narezano pečeno pile kao drugi sloj. Nakon toga Gomez i baka stavile su ukiseljene jalapeño papričice i narezani luk preko piletine. Sljedeći korak je sloj Velveeta sira preko luka i jalapeño papričica. Gomez kaže da joj je sirasti okus ovoga jela najdraži dio, pa ako i vi volite puno sira kao ona, nemojte biti skromni u ovom koraku.

Nakon što ste dodali sir, ponovite sve prethodne korake i slojeve još jednom, ali ovaj put bez dodavanja sira. Počnite s još jednim slojem zdrobljenog čipsa od tortilje, zatim stavite još piletine, a potom luk i jalapeño. Baka napominje da ovom receptu ne treba dodatno soljenje jer su pečeno pile i čips od tortilje već začinjeni i slani.

Nakon toga baka govori Gomez da doda pileći temeljac, koji daje vlagu i dodatnu aromu jelu te osigurava da se svi slojevi dobro povežu. Gomez ravnomjerno prelije malo temeljca po jelu, ali ne pretjeruje. Nakon što je dodala temeljac, Gomez stavlja drugi i posljednji sloj Velveeta sira. To može biti i završni sloj ako želite da zapečena tortilja ima gornji sloj otopljenog sira nakon pečenja.

Pileći temeljac daje vlagu i dodatnu aromu

No Gomez voli da ovo jelo bude posebno hrskavo, pa preko sira dodaje još čipsa od tortilje. Gomez stavlja mnogo čipsa na vrh, potpuno pokrivajući sir – slično kao kada se krušne mrvice posipaju po zapečenim makaronima i siru prije pečenja. Tako možete dobiti dodatnu hrskavost koja bi sigurno zadovoljila Selenu, a istovremeno uživati u mekom, otopljenom siru.

Na kraju, bez obzira na to odlučite li se za "autentični Selenin stil" s posljednjim slojem čipsa ili ne, prekrijte posudu folijom, stavite zapečenu tortilju u pećnicu i pecite 20 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.