DOŠLO je doba kada su krafne posvuda - iskaču nam na društvenim mrežama, osjetimo miris prženog ulja kada prolazimo pored omiljene pekarnice, viđamo ih po trgovinama. Osim onih klasičnih, s marmeladom ili čokoladom, ove godine popularne su krafne s raznim punjenjima, a jedno im je zajedničko - sve imaju prsten.
Krafne su prepoznatljive po takozvanom prstenu koji ostaje nakon prženja u ulju - gornji i donji dio krafne od prženja poprime zlatno-smeđu boju, a sredina (prsten koji okružuje krafnu) ostaje svjetlija, žućkasta.
Mnogi će reći da su krafne najbolje ako imaju taj prepoznatljivi prsten pa se svaka domaćica trudi napraviti baš takve krafne (ako ih i vi želite napraviti, ovdje su provjereni recepti), no je li to zaista tako? Čini li prsten krafnu ili to zapravo uopće nije toliko bitno?
U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo predivne krafne naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić, s kremom od vanilije i džemom od višanja i - bez prstena. "Ne znam gdje su nestali prsteni s krafni, ali baš su fine", napisala je ona.
U komentarima se svi slažu s njom i kažu da su krafne prekrasne, bez obzira na prsten (a vjerujemo i da su jako ukusne jer nas nijedan Lidijin recept dosad nije razočarao). Za kraj vas pitamo - trebaju li krafne imati prsten ili ne? Odgovorite nam gore u anketi.