Čitateljica napravila jelo koje je privuklo svačiju pažnju - biste li ga probali?

Foto: Azra Sarac

SKROLAJUĆI našom Facebook grupom Index Recepti: Što ste danas kuhali? za oko nam je zapela fotografija jela naše čitateljice. U grupi (a i općenito u kulinarstvu) ne viđamo puno ružičastih jela, a upravo takva je bila njezina tjestenina.

Radi se o tjestenini u umaku od tikvica i cikle, jelu koje je teško ne primijetiti. Mi ovo jelo dobro poznajemo i znamo da kod onih koji ga još nisu probali nema ravnodušnih. Jelo je vizualno zamjetno, tako da nema ravnodušnih - ili vas boja privlači, ili vas odbija. Mi vam svakako sugeriramo da ju isprobate, bez obzira na to kako se osjećate prema ružičastoj boji u tanjuru jer jelo je jako ukusno i zdravo.

Jedna je čitateljica komentirala kako mora probati ovo jelo, na što joj je autorica napisala da ga obavezno proba jer je savršeno. Bilo je i upita za recept, a mi smo ga odlučili prenijeti.

Potrebni sastojci

Evo što je sve potrebno.

  • tikvica
  • cikla
  • bademovo mlijeko
  • češnjak
  • sezam
  • sitno sjeckani peršin
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, mažuran, đumbir u prahu
  • špagete.

Kako se priprema

Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme, na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, pa dodajte tikvice, začine i kratko dinstajte. Dodajte i ciklu. Prebacite sve u blender, dodajte bademovo mlijeko i još kratko izmiješajte. Dobiveni umak prelijte preko tjestenine, pa servirajte uz sjeckani peršin i sezam.

Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.