LUNGIĆ ili svinjski file često se bira kao jelo za svečanije prilike, ali i za brzi ručak. Ovaj se nježan i sočan komad svinjetine zbog svoje fine teksture i neutralnog okusa odlično slaže s raznim umacima i prilozima, zbog čega i jest toliko svestran.
Najbolje ga je, dakle, pripremiti u nekom umaku, a u nastavku vam donosimo dva prijedloga za idealan nedjeljni ručak s lungićem u glavnoj ulozi. Poslužite ga s prilogom po izboru i uživajte!
1. Lungić u umaku od senfa i limuna
Ovdje ćete pronaći recept koji je vrlo ukusan i zasitan - lungić u posebnom umaku od senfa i limuna dobiva novi intenzivan okus koji se dugo pamti. Umak će omekšati meso, koje je prije pripreme potrebno marinirati, a nakon pečenja poslužite ga s rižom i povrćem ili krumpirom.
2. Brzinski lungić na Stroganoff način
Na Stroganoff način se tradicionalno uglavnom priprema goveđi biftek, ali mi smo u ovom receptu upotrijebili svinjski lungić. Ovo jelo se brzo priprema, a vrlo je ukusno. Jelo poslužite s tjesteninom, a cijeli recept pronađite ovdje.