Par kulinarskih trikova koji će u tren poboljšati okus vaših jela

Foto: Shutterstock

BILO da ste amater u kuhinji ili iskusni kuhar, nekoliko malih kulinarskih trikova može vam uvelike olakšati pripremu obroka i poboljšati okus vaših jela. Ovi mali trikovi olakšavaju pripremu i ubrzavaju proces kuhanja i obavezno ih isprobajte.

1. Korištenje soli u vodi za kuhanje povrća

Dodavanje soli u kipuću vodu prije nego što u nju stavite povrće za blanširanje pomoći će da povrće zadrži svoju boju i okus. Ovaj jednostavan trik omogućuje da povrće bude ukusno i hrskavo, a ne bezukusno.

2. Zamrzavanje bilja za kasniju upotrebu

Ako imate viška svježeg bilja, poput peršuna, bosiljka ili majčine dušice, jednostavno ga narežite i stavite u kalup za pravljenje leda s malo maslinovog ulja. Zamrznuto bilje savršeno je za kasnije kuhanje - samo bacite kockicu u juhu ili umak.

@40aprons 1. Finely chop herbs that are about to go bad. 2. Add about a teaspoon of those chopped fresh herbs into each cavity of an ice cube tray. 3. Fill the ice cube tray with about a tablespoon of olive oil per cube. 4. Freeze until solid, then remove from the freezer and add frozen herbs to whatever recipe you’d like! #kitchenhacks #kitchentips #howtotiktok #healthyrecipes ♬ Hell N Back (feat. Summer Walker) - Bakar

>> Jeste li probali ovu foru sa začinskim biljem? Ovako ćete kuhati s njim cijelu godinu

3. Trik za pečenje mesa

Kada meso pečete u u pećnici, prvo ga kratko propržite na visokoj temperaturi na tavi. To će pomoći da se sokovi zadrže unutar mesa i učiniti ga sočnijim, a zatim ga završite u pećnici na nižoj temperaturi kako bi bilo ravnomjerno pečeno.

4. Zamjena za jaja u receptima

Ako nemate jaja pri ruci ili želite napraviti neki veganski recept, banane su odlična zamjena. Pola banane može zamijeniti jedno jaje u receptima za kolače, muffine ili palačinke, a pruža im dodatnu slatkoću.

>> Prezrele banane će vam uz ovih sedam recepata zamirisati cijelu kuću

5. Brza marinada za meso

Ako nemate puno vremena za mariniranje mesa, dodajte malo jogurta ili kiselog vrhnja u marinadu. Ova kisela baza pomoći će da meso brže upije okuse i postane mekše.

@healthyfitbella I love this chicken recipe, you can use for dinner with rice or keep in fridge for wraps, salads etc What you need: 100g Natural/Greek Yogurt 3/4 Chicken Breasts 1 Tsp Garlic Granules 1 Tsp Onion Salt 1 Tsp Paprika 1/2 Tsp Chilli Flakes 1/2 Tsp Oregano Juice half lemon 1 Tbsp Olive Oil Fresh Coriander What to do: Place all ingredients in a bowl and mix together. Score your chicken so marinade can get right in, mix chicken in yogurt mix and leave to marinade for 30 mins if you can, fine if not. Airfry @180C for 15 mins. #airfryer #airfry #airfrychicken #chicken #chickenrecipes #fyp ♬ The Rockafeller Skank - Fatboy Slim

6. Koristite limun za poboljšanje okusa

Limun nije samo za desert - nekoliko kapi limunovog soka može podići okus gotovo bilo kojeg jela, od juha do salata. Također, limunova kora može dodati svježinu i miris jelima.

>> Zero waste lekcija: Nemojte baciti iscijeđene polovice limuna, ovako ih iskoristite

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.